Historien är full av prinsessor som har spelat viktiga roller i politik, kultur och samhälle, men många av dem har fallit i glömska. Här är en lista över 10 mäktiga prinsessor som du kanske aldrig har hört talas om:

1. Prinsessan Soraya Esfandiary-Bakhtiari av Iran:

Soraya var en prinsessa av Iran och andra hustru till den siste shahen av Iran. Hon var en modell och skådespelare innan hon gifte sig med shahen och blev en av världens mest kända prinsessor på 1950-talet.

2. Prinsessan Märtha Louise av Norge:

Märtha Louise är en prinsessa av Norge och dotter till kung Harald V. Hon är också en framstående författare och föreläsare som har skrivit flera böcker om andlighet och självhjälp.

3. Prinsessan Mako av Japan:

Mako är en prinsessa av Japan och äldsta dotter till prins Fumihito och prinsessan Kiko. Hon är också en universitetsutbildad antropolog som har forskat om indianstammar i Peru.

4. Prinsessan Lalla Salma av Marocko:

Lalla Salma är en prinsessa av Marocko och gift med kung Mohammed VI. Hon har arbetat hårt för att främja cancerforskning och är grundare av Lalla Salma Foundation, som stöder cancerpatienter och deras familjer.

5. Prinsessan Keisha Omilana av Nigeria:

Keisha Omilana är en prinsessa av Nigeria och grundare av modell- och skönhetsföretaget “Kashmir”. Hon har också varit aktiv som filantrop och har arbetat för att stödja barns utbildning i Nigeria.

6. Prinsessan Raiyah bint Al Hussein av Jordanien:

Raiyah är en prinsessa av Jordanien och dotter till kung Hussein och drottning Noor. Hon har en magisterexamen i japanska studier och har arbetat för att främja kulturellt utbyte mellan Japan och Jordanien.

7. Prinsessan Sikhanyiso av Swaziland:

Sikhanyiso är en prinsessa av Swaziland och dotter till kung Mswati III. Hon är också en musiker, poet och författare som har gett ut flera böcker om traditionell swazisk kultur.

8. Prinsessan Sirivannavari Nariratana av Thailand:

Sirivannavari är en prinsessa av Thailand och dotter till kung Bhumibol och drottning Sirikit. Hon är också en framstående mode- och smyckesdesigner som har visat sin kollektion på Paris Fashion Week.

9. Prinsessan Rym Ali av Jordanien:

Rym Ali är en prinsessa av Jordanien och gift med prins Ali bin Hussein. Hon har arbetat som journalist och har varit aktiv i kultur- och utbildningsprojekt i Jordanien.

10. Prinsessan Lalla Hasna av Marocko:

Prinsessan Lalla Hasna av Marocko är född den 19 november 1967 i Rabat, Marocko. Hon är dotter till kung Hassan II och prinsessan Lalla Latifa, och syster till kung Mohammed VI.

Prinsessan Lalla Hasna studerade arkitektur vid École Spéciale d’Architecture i Paris och har också en examen i stadsplanering från Harvard University. Hon har också studerat vid Universitetet i Rabat och École Polytechnique i Lausanne.

Prinsessan Lalla Hasna är ordförande för Fondation Mohammed VI pour la Protection de l’Environnement, som arbetar för att skydda miljön och främja hållbar utveckling i Marocko. Hon har också varit aktiv i flera andra organisationer och initiativ för att främja utbildning, kultur och socialt ansvarstagande.

Prinsessan Lalla Hasna är också en framstående förespråkare för miljöfrågor och har varit aktiv i flera internationella miljökonferenser och evenemang. Hon har också varit engagerad i frågor som kvinnor och barns hälsa och utbildning, samt kulturellt utbyte mellan Marocko och andra länder.

Utöver sitt engagemang i olika frågor har prinsessan Lalla Hasna också en passion för konst och kultur. Hon har varit involverad i flera initiativ för att bevara och främja marockansk konst och kultur, och har också varit aktiv som konstnär och fotograf.

Prinsessan Lalla Hasna är gift med Fouad Filali och har två barn. Hon är en respekterad och mycket uppskattad medlem av den marockanska kungafamiljen och en viktig röst inom miljö- och utbildningsfrågor.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Vårt uppdrag är att ge svenska radiolyssnare möjlighet att höra och upptäcka de bästa radiostationerna, när som helst och var som helst.

Webbradio -Playradio

Ett urval av dom populäraste webbradio stationerna.

Copyright © 2023 – clubradio24.net