Tina Mehrafzoon, Oscar Zia och Klas Eriksson. Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio.

Musikhjälpen samlade in 54,5 miljoner kronor i år. Det är 200 000 kronor mer än 2021 och det näst högsta beloppet någonsin. Rekordet går tillbaka till 2017, då 74 miljoner samlades in. Åtaganden gjordes till 849 000, vilket är något mindre än förra året.
“Musikhjälpens publik visade än en gång att vi kan skapa något stort tillsammans om alla bidrar. Vi såg folk delta i aktiviteter från norr till söder, från att springa runt i kaninkostymer till att gosa valpar och sångönskningar. Vi kan leva med den värme och engagemang vi känt den här veckan under lång tid – och bäst av allt kommer det att påverka barn som flyr från krig”, säger Simon Rosenqvist, projektledare för Musikhjälpen av SR
. De insamlade pengarna kommer nu att delas ut av Radiohjälpen
“Tack till alla som deltog! Radiohjälpens arbete med att utvärdera alla sökandes projektkoncept har redan påbörjats. Det är jätteviktigt att stötta Musikhjälpens insamling och bidra till en tryggare barndom genom löpning”, säger Kristina Henschen, generalsekreterare på Radiohjälpen.
artister Tina Mehrafzoon, Oscar Zia och Klas Eriksson stod som värdar för årets Musikhjälpen från glasburen vid Kungstorget i Göteborg. På söndagskvällen vid 20:40 kom de ut efter 144 timmar.

Musikhjälpen fick in låtar av totalt 70 000 låtar, vilket är 2 000 färre än förra året. Gällivare duon Hooja samlade flest önskningar och slog Håkan Hellström och Thomas Stenström. Den mest populära singeltiteln var Persian Freedom Song Baraye med Shervin Hajipour. Andra och tredje plats gick till banana melon kiwi och citron av Hooja och Hey ho av Freddy Kala.
“Årets mest sökta låt på Musikhjälpen visar på ett otroligt engagemang för det som just nu händer i Iran – en situation som, liksom temat för årets Musikhjälpen, även berör svenskar. En annan debutant på listan är den mest sökta. – efter årets artist: den maskerade Gällivareduon Hooja, som charmade hela Sverige i år.” säger Mari Hesthammer, Musikhjälpens musikredaktör.
Musikhjälpens tema i år var “För en tryggare barndom på flykt från krig”.

What's your reaction?
2cool0bad0lol0sad

Vårt uppdrag är att ge svenska radiolyssnare möjlighet att höra och upptäcka de bästa radiostationerna, när som helst och var som helst.

Webbradio -Playradio

Ett urval av dom populäraste webbradio stationerna.

Copyright © 2023 – clubradio24.net