Världen består av många stora länder som sträcker sig över enorma ytor av land. Här är en översikt över de tio största länderna till yta.

  1. Ryssland: Ryssland är världens största land till yta med en total yta på 17 098 242 kvadratkilometer. Landet sträcker sig över två kontinenter, Asien och Europa, och har en befolkning på över 144 miljoner människor. Ryssland är känt för sin rika kultur, sina vackra landskap och sin långa och fascinerande historia.
  2. Kanada: Kanada är världens näst största land till yta med en total yta på 9 984 670 kvadratkilometer. Landet ligger i norra delen av Nordamerika och har en befolkning på cirka 38 miljoner människor. Kanada är känt för sin vackra natur, sina många nationalparker och sin kulturella mångfald.
  3. Kina: Kina är världens tredje största land till yta med en total yta på 9 596 961 kvadratkilometer. Landet ligger i östra Asien och har en befolkning på över 1,4 miljarder människor. Kina är känt för sin rika kultur och historia, sina många monumentala sevärdheter och sin moderna ekonomi.
  4. USA: USA är världens fjärde största land till yta med en total yta på 9 526 468 kvadratkilometer. Landet sträcker sig över hela Nordamerika och har en befolkning på cirka 328 miljoner människor. USA är känt för sin mångfald, sina många kulturella och historiska sevärdheter och sin ikoniska livsstil.
  5. Brasilien: Brasilien är världens femte största land till yta med en total yta på 8 515 767 kvadratkilometer. Landet ligger i Sydamerika och har en befolkning på cirka 211 miljoner människor. Brasilien är känt för sina vackra stränder, sin regnskog och sin kultur som inkluderar allt från samba till fotboll.
  6. Australien: Australien är världens sjätte största land till yta med en total yta på 7 692 024 kvadratkilometer. Landet ligger i Oceanien och har en befolkning på cirka 25 miljoner människor. Australien är känt för sina unika djur- och växtarter, sina vackra stränder och sin moderna livsstil.
  7. Indien: Indien är världens sjunde största land till yta med en total yta på 3 287 263 kvadratkilometer. Landet ligger i södra Asien och har en befolkning på över 1,3 miljarder människor. Indien är känt för sin rika kultur, sina vackra tempel och monument, och sitt stora antal språk och religioner.
What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Vårt uppdrag är att ge svenska radiolyssnare möjlighet att höra och upptäcka de bästa radiostationerna, när som helst och var som helst.

Webbradio -Playradio

Ett urval av dom populäraste webbradio stationerna.

Copyright © 2023 – clubradio24.net