Sverige har totalt 290 kommuner och de varierar mycket i storlek. Här är en översikt över de tio minsta kommunerna i Sverige enligt folkmängd:

  1. Bjurholm: Bjurholm är Sveriges minsta kommun med endast 2 039 invånare. Kommunen ligger i Västerbotten och är känd för sin vackra natur och sina många fiskevatten.
  2. Sorsele: Sorsele är en annan liten kommun i Västerbotten och har en befolkning på cirka 2 890 invånare. Kommunen ligger vid Vindelälven och är känt för sin fiske- och vandringsmöjligheter.
  3. Arvidsjaur: Arvidsjaur är en kommun i Lappland och har en befolkning på cirka 6 400 invånare. Kommunen är känd för sin vackra natur och sina många vintersportmöjligheter.
  4. Dorotea: Dorotea är en kommun i Lappland med en befolkning på cirka 6 800 invånare. Kommunen är känd för sin vackra natur och sin rika kulturhistoria.
  5. Malå: Malå är en kommun i Västerbotten med en befolkning på cirka 7 200 invånare. Kommunen ligger vid Malån och är känt för sin fiske- och vandringsmöjligheter.
  6. Torsås: Torsås är en kommun i Småland och har en befolkning på cirka 7 500 invånare. Kommunen är känd för sin vackra natur och sina många badplatser.
  7. Norsjö: Norsjö är en kommun i Västerbotten med en befolkning på cirka 8 200 invånare. Kommunen är känd för sin vackra natur och sin starka tradition av skogsbruk.
  8. Gnosjö: Gnosjö är en kommun i Småland med en befolkning på cirka 9 000 invånare. Kommunen är känd för sin starka industri och sin entreprenörsanda.
  9. Ljusnarsberg: Ljusnarsberg är en kommun i Örebro län med en befolkning på cirka 9 100 invånare. Kommunen är känd för sin rika kulturhistoria och sina många vandringsleder.
  10. Ragunda: Ragunda är en kommun i Jämtlands län med en befolkning på cirka 9 300 invånare. Kommunen ligger vid Indalsälven och är känt för sin vackra natur och sina många vintersportmöjligheter.
What's your reaction?
1cool0bad0lol0sad

Vårt uppdrag är att ge svenska radiolyssnare möjlighet att höra och upptäcka de bästa radiostationerna, när som helst och var som helst.

Webbradio -Playradio

Ett urval av dom populäraste webbradio stationerna.

Copyright © 2023 – clubradio24.net