SR:s musikchef Anna-Karin Larsson med Stimgitarren. Foto: Stim.

Musikrättighets organisationen Stim ger varje år priset stimgitarren till en organisation som stödjer svensk musik. Årets pris går till Sveriges Radio som beslutar att auktionera ut det under Musikhjälpen.
“Sveriges Radio står värd för årets stimgitarren på grund av svensk musiks inriktning och gediget arbete för ett mer jämställt musikliv tar de både musiken och musikbranschen på allvar. Genom välkända format som P2 i parken, Musik hjälpen, P3 Guld och P
Näst kan SR musik och dess ständigt lyfta, fira och stärka musikerna bakom den, vilket ger lyssnarna möjlighet att upptäcka och njuta av fantastisk musik. Sveriges Radio är verkligen en värdig vinnare av Stimgitarren 2022″, skriver Stim i sin motivering.
Anna-Karin Larsson, region musik chef i SR, välkomnar Stims pris.
“Det verkar otroligt roligt att Stim vill uppmärksamma verket. vi gör med musik varje dag vi gör. Det ligger mycket arbete bakom, både journalistiskt och administrativt, där att göra uppdrag åt författare och konstnärer är en väldigt viktig del”, säger Anna-Karin Larsson.
“Motivationen driver verkligen vårt arbete. Vi vill njuta av musik och ge lyssnarna den viktiga delen av vårt erbjudande, samtidigt som vi vill stötta musikbranschen. Dessutom brinner vi för ny svensk musik i alla genrer, därför anordnar vi prenumerationer, tävlingar som lyfter fram nya artister och vårt allmänna urval, där vi är särskilt stolta över vårt breda utbud och att vi spelar fler nya titlar och nya ettor. artister än någon annan i Sverige varje år”, fortsätter Anna-Karin Larsson.
Gitarr stämningen kommer att auktioneras ut under Musik hjälpen i slutet av denna månad. Gitarren signeras av artisterna 12-18.12.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Add Your Comment

Vårt uppdrag är att ge svenska radiolyssnare möjlighet att höra och upptäcka de bästa radiostationerna, när som helst och var som helst.

Webbradio -Playradio

Ett urval av dom populäraste webbradio stationerna.

Copyright © 2023 – clubradio24.net