Här är en lista över världens tio högsta berg, baserat på deras höjd över havet:

1. Mount Everest (8848 meter):

Mount Everest är beläget i Himalaya-bergen på gränsen mellan Nepal och Tibet. Det är världens högsta berg och lockar varje år tusentals bergsbestigare från hela världen.

2. K2 (8611 meter):

K2, också känt som Chhogori, är beläget i Karakoram-bergen på gränsen mellan Pakistan och Kina. Det är världens näst högsta berg och är känt för sin svårighet att bestiga.

3. Kangchenjunga (8586 meter):

Kangchenjunga är beläget i Himalaya-bergen på gränsen mellan Nepal och Indien. Det är världens tredje högsta berg och är känt för sin utmanande terräng.

4. Lhotse (8516 meter):

Lhotse är beläget i Himalaya-bergen på gränsen mellan Nepal och Tibet. Det är världens fjärde högsta berg och är en del av samma bergskedja som Mount Everest.

5. Makalu (8485 meter):

Makalu är beläget i Himalaya-bergen på gränsen mellan Nepal och Tibet. Det är världens femte högsta berg och är känt för sin svårighet att bestiga.

6. Cho Oyu (8201 meter):

Cho Oyu är beläget i Himalaya-bergen på gränsen mellan Nepal och Tibet. Det är världens sjätte högsta berg och är känt för att vara ett relativt lätt berg att bestiga jämfört med andra höga berg.

7. Dhaulagiri (8167 meter):

Dhaulagiri är beläget i Himalaya-bergen i Nepal. Det är världens sjunde högsta berg och är känt för sin svårighet att bestiga på grund av dess branta sluttningar och extrema väderförhållanden.

8. Manaslu (8163 meter):

Manaslu är beläget i Himalaya-bergen på gränsen mellan Nepal och Tibet. Det är världens åttonde högsta berg och är känt för sin svårighet att bestiga.

9. Nanga Parbat (8126 meter):

Nanga Parbat är beläget i Himalaya-bergen i Pakistan. Det är världens nionde högsta berg och är känt för sin svårighet att bestiga på grund av dess isolerade läge och extrema väderförhållanden.

10. Annapurna (8091 meter):

Annapurna är beläget i Himalaya-bergen i Nepal. Det är världens tionde högsta berg och är känt för sin svårighet att bestiga på grund av dess branta sluttningar och extrema väderförhållanden.

What's your reaction?
0cool0bad0lol0sad

Vårt uppdrag är att ge svenska radiolyssnare möjlighet att höra och upptäcka de bästa radiostationerna, när som helst och var som helst.

Webbradio -Playradio

Ett urval av dom populäraste webbradio stationerna.

Copyright © 2023 – clubradio24.net