I Svenska Dagbladets nya poddserie berättar Jan Stenbecks dotter Sophie Stenbeck och sonen Felix Granander om familjeföretag och familjerelationer.
Dynastin släpps endast till Svenska Dagbladets prenumeranter, men de två första avsnitten av serien finns även på alla större poddplattformar.


Den sex delade serien färdigställdes i samarbete mellan produktionsbolaget Banda och Svenska Dagbladet. Redaktör Jan Almgren och producent Adam Svanell har arbetat med Dynastin i över ett år. Berättelsen börjar med Jan Stenbecks död i augusti 2002 och spårar utvecklingen till nutid, för bland annat Viaplay, MTG och Tele 2.


“Det unika med historien är att vi kunde gå in i tidigare stängda rum. Jag var beredd på stängda dörrar och ett diplomatiskt svar, familjen Stenbeck presenteras alltid utifrån. Men vi fick möjlighet att avbilda dem på ett helt nytt sätt – inifrån”, säger Jan Almgren.
“Dinastia är en kombination av familjedrama och affärsdokumentär, en poddgenre som inte har producerats i Sverige tidigare.

Lyssnarna når enskilda personer och vi berättar tidigare okänd information om Kinnevik. Och så kommer vi att meddela nyheten om Cristina Stenbeck”, säger producenten Adam Svanell, som tidigare bland annat producerat den prisbelönta Medicinmannen. Motsvarande producenter av Series
Dynastin är Hugo Lavett och Lovisa Lamm Nordenskiöld, som gjort serien Palmeutredningen från insidan.

What's your reaction?
1cool0bad0lol0sad

Vårt uppdrag är att ge svenska radiolyssnare möjlighet att höra och upptäcka de bästa radiostationerna, när som helst och var som helst.

Webbradio -Playradio

Ett urval av dom populäraste webbradio stationerna.

Copyright © 2023 – clubradio24.net